NOS Nieuws

Nederlanders blijven vakantie vieren in Tunesië

De groep Nederlandse toeristen die vakantie viert in Tunesië is geschrokken van de aanslag op het Bardo-Museum in Tunis gisteren, maar vindt dat geen reden om de vakantie te staken.

De groep verblijft aan de Middellandse Zeekust. De geplande excursies naar de hoofdstad Tunis zijn door de reisorganisaties afgezegd.

"Buiten de hoofdstad is het nog altijd goed toeven", zegt woordvoerder Hanita van der Meer van Thomas Cook. Het reisbureau heeft tot nu toe één telefoontje van een ongeruste toerist ontvangen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf geen negatief reisadvies af voor Tunesië. Aanstaande zaterdag vertrekt er opnieuw een vliegtuig met Nederlanders naar het Noord-Afrikaanse land.

Spanje of Italië

De Tunesische regering sprak gisteren van een aanval op de lokale economie. Mogelijk wordt het toerisme hard geraakt. "Maar daar kunnen we pas in een later stadium echt wat over zeggen", zegt Van der Meer.

Mocht de situatie in het land onveiliger worden, dan zou het volgens reisorganisaties kunnen dat toeristen eerder kiezen voor een vakantie in Spanje of Italië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl