NOS Sport

Williams naar halve finales Indian Wells

Serena Williams heeft zich geplaatst voor de halve finales van het tennistoernooi van Indian Wells. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld rekende in twee sets (7-5, 6-3) af met Timea Bacsinszky.

De Zwitserse nummer 27 van de wereld verkeert in de vorm van haar leven. Ze won onlangs de toernooien van Acapulco en Monterrey en was al vijftien partijen op rij ongeslagen. Tegen Williams kwam er echter een eind aan haar zegereeks.

De winnares van 1999 en 2001 sloeg 23 winners en zeven aces en had na anderhalf uur de winst in de knip. Nu staat de Amerikaanse op vijftien opeenvolgende overwinningen.

Indian Wells 2015: Williams-Bacsinszky

Williams boycotte het toernooi van Indian Wells veertien jaar, omdat ze racistisch was bejegend door toeschouwers. Na afloop van de partij zei ze tegen het publiek: "Hier zijn is al een overwinning op zichzelf. Ik ben blij dat ik hier ben en nog steeds voor jullie kan spelen".

Volgende horde: Halep

Williams speelt in de halve finale tegen Simona Halep. De Roemeense was in drie sets (5-7, 6-1, 6-1) te sterk voor Suarez Navarro uit Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl