Sepp Blatter weigert om in debat te gaan
NOS Voetbal

Blatter wil niet in debat met andere kandidaten

Sepp Blatter weigert in debat te gaan met de drie andere kandidaten voor het FIFA-voorzitterschap. De NOS wilde in samenwerking met de twee Britse omroepen BBC en Sky News de vier kandidaten bij elkaar brengen, maar de Zwitser gaat niet in op de uitnodiging.

Michael van Praag, Luis Figo en prins Ali bin Al-Hussein wilden wel in debat, maar op voorwaarde dat ook Blatter aan het gesprek zou deelnemen. Nu de Zwitser weigert, is het debat, dat begin mei moest plaatsvinden, van de baan.

De verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap worden op 29 mei tijdens het FIFA-congres in Zürich gehouden. Blatter is al sinds 1998 aan de macht en gaat op voor een vijfde termijn.

UEFA-congres

De vier kandidaten ontmoeten elkaar komende dinsdag wel tijdens het UEFA-congres in Wenen. De drie uitdagers van Blatter krijgen dan spreektijd en mogen dan hun standpunten aan de vertegenwoordigers van de Europese voetbalbonden toelichten.

Blatter spreekt slechts een welkomstwoord, maar mag daarbij volgens de regels van het congres geen campagnepraatje houden.

UEFA-voorzitter Michel Platini sprak maandag nogmaals de wens uit dat de wereldvoetbalbond een nieuwe leider krijgt, zonder een voorkeur op te geven voor één van de drie uitdagers van Blatter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl