NOS Voetbal

Juventus laat Borussia Dortmund kansloos

CL: Dortmund - Juventus

Juventus heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Italianen wonnen in Duitsland met 3-0 van Borussia Dortmund. Het eerste duel in Turijn had al een 2-1 zege had opgeleverd.

Borussia-coach Jörgen Klopp had er al op gerekend dat zijn aanvallend ingestelde ploeg minimaal twee keer moest scoren. Hij had echter vast niet verwacht dat de ingecalculeerde tegentreffer zó snel zou vallen. Al in de derde minuut vuurde Carlos Tévez een kanonskogel af die hoog in het doel belandde.

De Duitsers waren van slag en slaagden er voor rust niet in het zo geliefde combinatiespel adequaat uit te voeren: bijna elke aanval werd in de kiem gesmoord door een verkeerde pass.

Uitblinkers scoren

Het begin van de tweede helft beloofde niet veel beter. Sterker nog: de 2-0 hing in de lucht. Tot twee keer toe was Álvaro Morata dicht bij een doelpunt, maar Borussia-doelman Tim Weidenfeller hield zijn ploeg op de been.

  • AFP
    Sokratis ziet het niet meer zitten
  • AFP
    Carlos Tevez
  • Pro Shots
    Teleurstelling bij Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund)

Een dubbele wissel in de 63ste minuut gaf Dortmund iets meer grip op het spel en eindelijk kwamen er een paar kansjes. Zo schoot Neven Subotic een keer van grote afstand net naast.

Niet veel later viel alsnog het doek voor de Borussen. Uit een counter schonk de ene uitblinker (Tévez) de andere uitblinker (Morata) een niet te missen kans en dat deed hij dan ook niet. Het laatste woord was aan Tévez, die eveneens uit een counter zijn tweede treffer van de avond maakte.

Unicum

Voor Borussia restte de schaamte over het eigen spel en de wetenschap dat het samen met Bayer Leverkusen en Schalke 04 voor een unicum had gezorgd: nog nooit waren er drie Duitse clubs in één ronde van de Champions League uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl