Een klant bij het V&D-filiaal in de Amsterdamse Kalverstraat
NOS Nieuws

V&D wil 220 ontslagen en 4 procent minder loon voor personeel

Op personeelsbijeenkomsten in het land vertelt V&D dat het nodig is om 220 mensen te ontslaan. Die ontslagen maken deel uit van een pakket om 10 miljoen euro op personeelslasten te besparen. Daarnaast zou het personeel in twee stappen 4 procent loon moeten inleveren.

Het aantal ontslagen wordt groter als het personeel minder loon inlevert, heeft de warenhuisketen gezegd tegen de vakbonden. Die willen niet langer met V&D om de tafel, omdat ze vinden dat er met het warenhuis niet te onderhandelen valt.

"De 10 miljoen euro zit in beton gegoten", zegt Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond. "Het feit dat ze daarnaast ook nog doorgaan met het hoger beroep om de lonen toch met bijna 6 procent te verlagen, toont dat ze geen afspraken willen maken", zegt Niels Suijker van FNV Handel.

Boos

Beide bestuurders zijn boos op de manier van handelen van V&D. "Straks worden wij nog verantwoordelijk gehouden voor de ontslagen", zegt Martijn den Heijer.

Met het verlagen van personeelslasten hoopt V&D uit de financiële problemen te komen. De warenhuisketen scheerde vorige maand langs de faillissement-afgrond. Een principe-overeenkomst met de verhuurders om de huren te verlagen, redde het bedrijf. De warenhuisketen heeft nu een paar maanden de tijd om met de verhuurders afspraken voor de langere termijn te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl