Gerard Ekdom in het Glazen Huis
NOS Nieuws

3FM-dj Gerard Ekdom stapt over naar Radio 2

3FM-dj Gerard Ekdom stapt over naar NPO Radio 2. Hij gaat daar een programma tussen 06.00 en 09.00 uur presenteren voor BNN-VARA, als opvolger van Sander de Heer. Hij stapt na de zomer over. De precieze datum is nog niet bekend.

Ekdom presenteert nu nog op 3FM het programma Effe Ekdom. Hij is sinds 2001 een van de vaste dj's van het station. Voor 3FM presenteerde hij ook programma's als Arbeidsvitaminen, De Freaknacht met Ekdom, en Ekstra Weekend. Ook zat hij acht keer in Het Glazen Huis voor 3FM Serious Request.

Waardige opvolger

BNN-VARA noemt Gerard Ekdom een doorgewinterde muziekliefhebber en een waardige opvolger voor Sander de Heer. "Sander heeft dit acht jaar met ongelooflijk veel passie gedaan, waarvoor we hem enorm dankbaar zijn. Maar het laatste jaar krabde hij zich ook wel eens achter de oren over hoe lang hij zijn wekker nog op dit tijdstip wilde zetten", schrijft de omroep.

Wat Sander de Heer na de zomer gaat doen, is nog onduidelijk.

Gerard Ekdom zegt dat hij zeventien topjaren heeft meegemaakt bij 3FM maar dat het tijd is voor een nieuw avontuur.

Transfers

NPO Radio 2 en NPO 3FM sleutelen al enige tijd aan hun programmering. Eric Corton, Claudia de Breij en Bart Arens stopten onlangs met hun programma op 3FM. Arens stapte over naar Radio 2, waar hij nu Aan de Slag! presenteert.

Eerder dit jaar werd bekend dat de 3FM-dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga na de zomer overstappen naar Radio 538.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl