Boze taxichauffeurs protesteerden onlangs in Den Haag tegen UberPOP.
NOS Nieuws

Amsterdam wil controle UberPOP aanscherpen

Amsterdam wil dat inspecteurs van het ministerie beter gaan controleren op handhaving van de Taxiwet. Dat heeft wethouder Litjens in de gemeenteraad gezegd.

Gisteren bleek dat de afgelopen tijd meerdere chauffeurs van de taxi-app-service UberPOP klemgereden zijn door reguliere taxichauffeurs. De UberPOP-chauffeurs werden ook door gemaskerde mannen bedreigd met boksbeugels en hamers. De chauffeurs hebben aangifte gedaan.

Gesprek Mansveld

UberPOP is verboden, maar voor eigen rechter spelen kan niet, zei Litjens vanochtend in een commissievergadering. Hij vindt ook dat taxibedrijven ervoor moeten zorgen dat de situatie niet uit de hand loopt. Het Amsterdamse taxibedrijf zei gisteren dat zijn chauffeurs niet bij de bedreigingen betrokken zijn.

Uber is tegen de beslissing van de rechter in hoger beroep gegaan en wil in afwachting daarvan gewoon doorgaan met de service.

Litjens gaat morgen met staatssecretaris Mansveld overleggen over de situatie. Gewone taxichauffeurs moeten voldoen aan heel veel eisen en een vergunning hebben. De chauffeurs van UberPOP pikken de klanten op via een app en kunnen daardoor veel goedkoper werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl