Lleyton Hewitt in actie tijdens het toernooi van Rosmalen in 2001
NOS Sport

Rosmalen strikt Hewitt en Jankovic

Het tennistoernooi in Rosmalen heeft Lleyton Hewitt en Jelena Jankovic vastgelegd. Het is voor het eerst sinds 2002 dat de oud-nummer één van de wereld uit Australië naar het grastoernooi komt.

Hewitt neemt in januari 2016 tijdens de Australian Open afscheid van zijn actieve loopbaan. Directeur Marcel Hunze is blij dat Rosmalen deel uitmaakt van de afscheidstournee van de tweevoudig grandslamkampioen, die in 2001 de titel in Rosmalen won.

2001: Hewitt wint finale in Rosmalen

"Vaak bij Hewitt aangeklopt"

"De afgelopen tien jaar hebben we geprobeerd hem terug te krijgen in Rosmalen", zei Hunze. "Hij gaf echter de voorkeur aan een week rust voor Wimbledon, net als steeds meer andere topspelers. Deze week biedt de komende jaren meer kans op wereldtoppers."

Het gecombineerde ATP- en WTA-evenement staat vanaf dit seizoen een week eerder op de tenniskalender (twee weken voor Wimbledon), waardoor het toernooi makkelijker topspelers hoopt te strikken.

Het is een rechtstreeks gevolg van het langere grasseizoen, dat sinds dit jaar van vier naar vijf weken is uitgebreid. Het toernooi vindt plaats van 8 tot en met 14 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl