Roger Federer is niet tevreden over de kwaliteit van de tennisballen in Indian Wells
NOS Sport

Federer niet blij met ballen, maar wint wel

Roger Federer blijft op koers richting zijn vijfde titel op het masterstoernooi in Indian Wells. De Zwitser nam in de derde ronde met 6-3, 6-4 revanche op de Italiaan Andreas Seppi, die Federer dit jaar op de Australian Open had verrast.

De twee schotelden het publiek in de Indian Wells Tennis Garden geen hoogstaande partij voor. Seppi noteerde 33 onnodige fouten, maar Federer deed het niet veel beter: 32.

Toch was de als tweede geplaatste Federer het meest bij de les. Hij liet Seppi in de tweede set nog terugkomen van 1-3 tot 3-3, maar herstelde dat schoonheidsfoutje door Seppi direct weer te breken. Op 5-4 maakte Federer het karwei af.

Zware omstandigheden

"We speelden allebei niet goed", stelde Federer na afloop. "De omstandigheden waren zwaar, vooral door de ballen waarmee we speelden. Het was lastig om er gevoel mee te krijgen of om topspin mee te geven."

Federer is niet de enige die deze week in Indian Wells over de tennisballen klaagde. Ook Rafael Nadal stelde eerder de kwaliteit van de tennisballen aan de kaak.

Nadal wint, Dimitrov verliest

De Spanjaard bleek er in zijn duel met Donald Young weinig last van te hebben. De als derde geplaatste Nadal versloeg de Amerikaan met 6-4, 6-2. Grigor Dimitrov (11) werd uitgeschakeld door de Spaanse routinier Tommy Robredo: 4-6, 6-1, 5-7.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl