De vloot verlaat Auckland voor de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race
NOS Sport

Boten onderweg in zwaarste etappe Ocean Race

Ongeveer 67 uur later dan de bedoeling was, zijn de zes overgebleven deelnemers van de Volvo Ocean Race dinsdag in Auckland begonnen aan de vijfde etappe. De tocht van 6.776 zeemijl over de Zuidelijke Oceaan is de langste van alle etappes.

Door de cycloon Pam moesten de teams bijna drie dagen langer geduld hebben voordat ze konden beginnen aan de etappe naar de Braziliaanse havenstad Itajai, waar de boten op 7 april worden verwacht.

In lichte omstandigheden vertrok het Chinese Dongfeng-team, dat met Abu Dhabi Racing aan de leiding gaat in het klassement, als eerste jacht uit de haven van Waitemata voor de zwaarste etappe van de zeilrace om de wereld. Team Brunel, dat derde staat, passeerde het team van Abu Dhabi Racing tijdens de eerste fase van de etappe en rukte op naar de tweede plaats.

Hoge golven

"Ik vind het geweldig om in het Zuidelijk Oceaangebied te zeilen", zei Bouwe Bekking, de schipper van Team Brunel. "Niettemin kunnen de weersomstandigheden zeer extreem zijn. Naast dat het er altijd hard waait, is het er ook koud en krijgen we te maken met hoge golven. We moeten ook oppassen voor walvissen, zeker ’s nachts wanneer ze aan de oppervlakte slapen. Tevens is er het gevaar van grote stukken ijs, die net onder het wateroppervlak drijven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl