Atlético klopt Leverkusen in penaltyserie

Penaltyserie Atlético-Bayer Leverkusen

Atlético Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na een 1-0 nederlaag bij Bayer Leverkusen en een 1-0 zege in Madrid, won het de strafschoppenreeks met 3-2.

Atlético-coach Diego Simeone riep zijn ploeg en supporters op tegen Bayer voor een heksenketel te zorgen in het Vicente Calderón. Het publiek volgde de orders met volle overgave op en ook de spelers verzaakten niet.

De Madrilenen hebben echter de laatste weken nogal moeite met scoren. Gelukkig voor hen schoot Bayer al in de zeventiende minuut te hulp: een op het oog onschuldig schot van Mario Suárez werd door de teen van verdediger Ömer Toprak in het doel verlengd.

Suárez schiet de 1-0 binnen voor Atlético

Thuisploeg beter

Ook in de tweede helft was de thuisploeg, ondanks een waslijst aan blessures en geschorsten, beter dan het tegenvallende Bayer. De Duitsers vielen eerder in het seizoen op met hun attractieve en verzorgde spel, maar daar was in Madrid helemaal niets van terug te zien.

Gescoord werd er niet meer, waardoor een verlenging volgde. Een ongewenst scenario voor de kampioen van Spanje die, na anderhalf jaar voetballen op het scherp van de snede, al een paar weken op zijn laatste benen loopt.

Strafschoppen nemen lukte nog wel aardig, of in ieder geval beter dan de Duitsers. Raúl García en Koke misten weliswaar, maar Hakan Calhanoglu, Toprak en Stefan Kiessling overkwam dat bij de tegenstander.