Het Nigeriaanse leger patrouilleert in Chibok, in de deelstaat Borno
NOS Nieuws

Nigeria meldt meer successen tegen Boko Haram

Het leger van Nigeria zegt dat het Boko Haram tot drie districten in de noordoostelijke deelstaat Borno heeft teruggedrongen. Begin dit jaar controleerde de terreurgroep nog twintig districten, met een gezamenlijke oppervlakte zo groot als België.

Nigeria werkt bij de bestrijding van Boko Haram sinds begin dit jaar samen met de buurlanden Niger, Tsjaad en Kameroen. Dat lijkt al snel vruchten af te werpen. Het afgelopen weekend nam het leger de stad Bama in, de tweede stad van de deelstaat Borno.

De gunstige ontwikkeling in de strijd tegen de terreurbeweging komt president Goodluck Jonathan goed uit. Over tien dagen zijn er presidentsverkiezingen. Jonathan werd bekritiseerd omdat hij te weinig zou doen om Boko Haram te bestrijden. Zijn uitdager, de militair Muhammadu Buhari, heeft de reputatie krachtdadig te zijn als het om veiligheidszaken gaat.

Meisjes

Het leger weet nog niets over het lot van de tweehonderd meisjes die in april vorig jaar uit een school in Chibok werden meegenomen. Het verwacht snel informatie over hen te krijgen. Waarop het die verwachting baseert, is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl