Arsenal wint, maar is toch uitgeschakeld

CL: AS Monaco - Arsenal

Arsenal is er niet in geslaagd een wonder van Monaco te bewerkstelligen. De Engelsen wonnen weliswaar met 2-0 bij AS Monaco, maar dat was niet genoeg om de 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd recht te zetten.

De ploeg van Arsène Wenger was, in de wetenschap dat er minimaal drie keer moest worden gescoord, met offensieve bedoelingen afgereisd naar Monaco, het oude nest van Wenger. In de beginfase was het echter de thuisploeg die de dienst uitmaakte. Dat leidde alleen tot een kansje voor João Moutinho, die de bal van net buiten het strafschopgebied over het doel krulde.

Na een klein kwartier was er de eerste kans voor de Engelsen. Olivier Giroud, die in de heenwedstrijd nog de ene na de andere kans om zeep had geholpen, klopte de Braziliaanse verdediger Wallace in de lucht en kopte net naast.

Druk Arsenal

De druk van Arsenal werd vervolgens steeds groter en Monaco kwam er de rest van de eerste helft niet meer uit. Na een aardige kopkans van Giroud in de 31ste minuut was het vijf minuten later wel raak voor de Fransman. Na een slim passje van Danny Welbeck schoot Giroud in eerste instantie tegen keeper Danijel Subasic op, maar in tweede instantie knalde de Arsenal-spits de bal snoeihard in het dak van het doel: 1-0.

Giroud zet Arsenal op 0-1

Arsenal rook Monegaskisch bloed en kreeg voor rust nog drie kansen om de voorsprong te verdubbelen. In de 38ste minuut kwam Monaco goed weg toen een hard schot van Welbeck met geluk werd gekeerd door de op de grond liggende verdediger Aymen Abedennour. In blessuretijd kon eerst Giroud bijna binnentikken na een strakke voorzet van Welbeck, meteen daarna werd een schot van de Engelsman zelf door Subasic gepakt.

Invaller Ramsey scoort

Na de rust ging Arsenal verder op jacht naar de broodnodige doelpunten. In de 53ste minuut was Mesut Özil er dichtbij met een vrije trap van zo'n 25 meter, die door Subasic uit de kruising werd getikt.

Ruim tien minuten voor het einde werden de Engelsen alsnog beloond. Invaller Theo Walcott schoot met een geplaatst schot op de paal, waarna de Monaco-defensie de bal niet weg kreeg en een tweede invaller, Aaron Ramsey, alsnog de 2-0 kon binnenschieten.

In de laatste tien minuten was het alles of niets voor Arsenal. Monaco-doelman Subasic bracht nog redding op een inzet van Giroud, maar echt grote mogelijkheden op een bevrijdende derde treffer kwamen er niet meer.