Wout Poels na zijn ritzege in de Tirreno Adriatico
NOS Wielrennen

Poels: 2012 schiet toch weer door je hoofd

Twee Nederlanders hebben goede vorm getoond tijdens de door Nairo Quintana gewonnen Tirreno-Adriatico. Trek-renner Bauke Mollema klom naar een knappe tweede plaats in het eindklassement en zaterdag was er al dagsucces voor Wout Poels, die de ronde afsloot als zevende.

De solo van de nieuwbakken Sky-renner in de eerste de beste bergetappe naar Castelraimondo, waarbij hij wegreed bij renners als Alberto Contador en Vincenzo Nibali, maakte indruk. "Die overwinning is wel een heel lekker begin van het seizoen", stelde Poels.

Het doel van Poels voor de afsluitende tijdrit in de Tirreno was om zijn plaats in de toptien te handhaven. Dat lukte ruimschoots; hij klom van de tiende naar de zevende plaats. Maar er is nog ruimte voor verbetering. "Ik leer veel van mannen als Froome. Dit team is erop gericht om klassementen te rijden."

Team Sky was in Italië om Chris Froome aan de zege te helpen. De Brit, met wie Poels veel is opgetrokken tijdens trainingen, meldde zich echter af door ziekte. "Ik wil in de Tour ook meesterknechten voor Froome. Maar we hebben zo'n goede ploeg dat ik eerst maar moet zorgen dat ik word opgesteld", zei Poels bescheiden tegen de NOS.

Twijfels na 2012

Met zijn terugkeer tussen de toppers lijkt hij definitief afgerekend te hebben met de twijfels die hem na zijn zware valpartij in de Tour van 2012 achtervolgden. Poels kwam in de zesde etappe hard ten val en daarbij liep hij drie gebroken ribben, een scheur in de nier, een scheur in de milt en gekneusde longen op.

Er volgde een lange revalidatie. En hoewel hij sindsdien zijn rentree in de Tour maakte (28ste in 2013), blijft de herinnering aan die zware periode vers. "Dat ik in 2012 viel en mensen twijfelden of ik ooit mijn oude niveau wel weer zou halen, dat zijn toch dingen die weer door je hoofd schieten bij zo'n overwinning."

Warming-up Wout Poels voor de afsluitende tijdrit in Tirreno-Adriatico.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl