Lucas Andersen ligt nu tot 2018 vast in Amsterdam
NOS Voetbal

Andersen twee jaar langer bij Ajax

Lucas Andersen heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De pas twintigjarige Deen ligt nu tot de zomer van 2018 vast in Amsterdam.

De talentvolle middenvelder, die door trainer Frank de Boer geregeld als vleugelaanvaller wordt gebruikt, kwam in de zomer van 2012 over van het Deense Aalborg BK. Tot nu toe speelde Andersen 48 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin scoorde hij vier keer.

Marc Overmars heeft vertrouwen in Andersen. "Lucas is een enorm talent en moet nu een volwassen speler worden. Dat is de volgende stap", aldus de directeur voetbalzaken bij Ajax.

Kritisch

Andersen is verheugd met zijn contractverlenging. "Ik denk dat het goed gaat met mijn ontwikkeling", zegt de Deen, die tegelijkertijd ook kritisch is: "Maar ik moet nog beter, en zal nog harder werken om mijn ontwikkeling door te trekken. De beste Lucas hebben jullie nog niet gezien."

Eind vorig jaar maakte Andersen zijn debuut in het Deense nationale elftal. Bij Ajax moet de technicus het de laatste wedstrijden vooral doen met invalbeurten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl