Trainingscomplex de Toekomst waar de jeugdspelers worden opgeleid
NOS Nieuws

Ajax schorst verdachte jeugdspeler voor rest van seizoen

De jeugdspeler die wordt verdacht van de mishandeling van een agente in burger is geschorst voor de rest van dit seizoen. Ajax heeft de jongen van 18 daarnaast een officiële waarschuwing gegeven en de hoogst mogelijke boete opgelegd. Ook moet hij een cursus conflictbeheersing volgen.

De twee andere A-junioren die waren opgepakt, worden niet vervolgd. Maar volgens de club hadden ze niet in deze situatie terecht mogen komen en zij worden daarom een maand niet opgesteld in het eerste jeugdelftal. De drie talenten trainen de komende twee weken apart.

De jeugdspelers moeten daarnaast de Ajax Foundation helpen met het geven van clinics over sportiviteit op scholen in Amsterdam en omgeving. Ook moeten ze een presentatie geven en hun excuses aanbieden aan de andere spelers van de jeugdopleiding.

Mishandeling

De drie talenten uit het hoogste jeugdelftal raakten vorige week in opspraak na een handgemeen met een agente in burger. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. Ajax schorste de drie spelers na het incident.

Al snel gingen de twee jongens vrijuit. De derde, die dus wel officieel in staat van beschuldiging is gesteld, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl