Miroslav Klose (witte shirt) in duel met Migjen Basha bij Torino-Lazio

De Vrij blijft maar winnen met Lazio

Lazio blijft het uitstekend doen in de Serie A. De Romeinen boekten bij middenmoter Torino de vijfde competitiezege op rij: 2-0. Door de zege houdt nummer drie Lazio zicht op de tweede plaats.

Voor rust eiste Lazio het balbezit op, maar kreeg Torino de beste kans. De routinier Amauri kopte de bal tegen doelman Federico Marchetti en in de rebound miste ook ploeggenoot Josef Martínez.

De Braziliaan Felipe Anderson was in de tweede helft de grote man bij Lazio. Hij hielp zijn ploeg in de 71ste minuut op voorsprong na een fraaie individuele actie. Anderson maakte zeven minuten later op aangeven van Miroslav Klose ook de 2-0.

Manuel Pasqual en Marco van Ginkel (rechts) strijden om de bal bij Fiorentina-Milan

Verlies Milan na comeback Fiorentina

AC Milan leek in een kletsnat Florence de eerste uitzege sinds 19 oktober 2014 te gaan boeken. Fiorentina keerde het duel echter in de laatste tien minuten.

Met Marco van Ginkel in de basis, maar zonder de geblesseerde Nigel de Jong, nam Milan vlak na de pauze de leiding via Mattia Destro, die een schot van Giacomo Bonaventura van richting veranderde.

De thuisclub, die het duel grotendeels domineerde, kwam in de 83ste minuut langszij door de Argentijn Gonzalo Rodriguez, die uit een voorzet van Joaquín scoorde. De Spanjaard kopte zes minuten later zelf de winnende treffer binnen.

Door de zege stijgt Fiorentina naar de vijfde plaats in de Serie A. Milan blijft tiende.