De orkaan Pam heeft op Vanuatu zeker 24 mensen het leven gekost
NOS Nieuws

Officiële dodental Pam loopt op tot 24

De verwoestende orkaan Pam die zaterdag over de Vanuatu-eilanden trok, heeft ten minste 24 levens geëist, meldt de Verenigde Naties. De orkaan met windsnelheden van meer dan 300 kilometer per uur heeft een spoor van vernieling achtergelaten.

Gevreesd wordt voor veel meer doden. Doordat de communicatie op de eilanden is uitgevallen, verloopt de informatievoorziening moeizaam.

Hulporganisaties slaan alarm. Water is besmet en daardoor bestaat de kans dat er ziektes uitbreken. Directeur Tim Nelson van hulporganisatie Save the Children zegt dat hij niet zeker weet of mensen de boodschap hebben doorgekregen dat ze het niet kunnen drinken.

Meer dan 90 procent van de huizen in de hoofdstad Port Vila is beschadigd. Hulporganisatie Oxfam Australia zegt dat meer dan honderdduizend mensen dakloos zijn. Vanuatu telt bijna 270.000 inwoners.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zijn er geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn omgekomen, maar bevestiging daarvan is er niet. Het ministerie raamt het aantal Nederlanders in Vanuatu op 25 tot 30.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl