Yahoo-topvrouw Marissa Mayer
NOS Nieuws

Yahoo-mail wordt nog dit jaar beter beveiligd

Gebruikers van Yahoo Mail kunnen nog dit jaar een extra beveiliging krijgen. End-to-end-encryptie is een vorm van beveiliging die ervoor moet zorgen dat gebruikers onderling kunnen e-mailen zonder dat bedrijven of inlichtingendiensten zoals de NSA meekijken.

Yahoo heeft de code voor deze beveiliging beschikbaar gesteld zodat experts uit de beveiligingsindustrie commentaar kunnen geven. Internetgebruikers moeten straks een plugin downloaden om de versleuteling te kunnen gebruiken. Deze moeten gebruikers installeren in hun webbrowser.

Snowden

De roep om betere beveiliging is de laatste jaren steeds groter geworden. In de zomer van 2013 bracht klokkenluider Edward Snowden naar buiten dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA op grote schaal gegevens verzamelt van gebruikers, onder andere via diensten die Google, Microsoft en Yahoo aanbieden.

Sindsdien zijn veel technologiebedrijven druk bezig met het aanscherpen van hun beveiliging. Ook Google werkt aan end-to-end-encryptie. Net als bij Yahoo zal deze beveiliging via een plugin beschikbaar komen. Wanneer is nog onbekend.

Wachtwoorden per sms

Amerikaanse gebruikers van Yahoo Mail kunnen vanaf nu via hun telefoon inloggen. Hiervoor moet het telefoonnummer worden gekoppeld aan een Yahoo-account. Vervolgens krijgen ze per sms een uniek wachtwoord toegestuurd. Deze manier van inloggen werkt nog niet in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl