New York City FC speelt zijn eerste thuiswedstrijd in Yankee Stadium
NOS Voetbal

Villa helpt New York City in Yankee Stadium aan eerste zege

New York City FC heeft in zijn eerste thuiswedstrijd ook zijn eerste overwinning in de Major League Soccer geboekt. Door goals van David Villa en Patrick Mullins werd New England Revolution, dat het laatste half uur met tien man speelde, met 2-0 verslagen.

New York City is twee jaar geleden opgericht door Manchester City en New York Yankees. Er is honderd miljoen dollar betaald om de club te laten spelen in de MLS, die nu twee speelronden onderweg is. Vorige week speelde New York City zijn eerste wedstrijd met 1-1 gelijk bij Orlando City SC.

  • AFP
    David Villa maakte zijn eerste goal voor New York City FC
  • AFP
    Bill DeBlasio, de burgemeester van New York, krijgt zijn eigen shirt
  • AFP
    New York City FC speelt zijn eerste thuiswedstrijd in Yankee Stadium
  • Getty Images
    Pelé in 1976 namens New York Cosmos in Yankee Stadium

Yankee Stadium

De ploeg uit de Big Apple, die voorlopig aan de leiding gaat, heeft nog geen eigen stadion (die is pas in 2018 klaar) en speelt daarom dit seizoen in honkbaltempel Yankee Stadium. Daar werd voor het laatst gevoetbald in 1976 door het New York Cosmos van Pelé.

De ster van nu is Villa. Hij had genoten van de wedstrijd in Yankee Stadium. "We moeten de fans bedanken dat ze ons op deze koude dag alle steun hebben gegeven. We gaan er hard voor werken om van iedere thuiswedstrijd zo'n feest te maken."

In de zomer meldt ook Frank Lampard zich in New York als het seizoen van Manchester City erop zit. New York City FC is de derde club in New York na New York Red Bulls en de Cosmos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl