Ongeloof bij Zlatan Ibrahimovic tijdens Bordeaux-Paris Saint-Germain
NOS Voetbal

Ibrahimovic woedend: Frankrijk verdient PSG niet

Het is niet de week van Zlatan Ibrahimovic. Afgelopen woensdag kreeg hij een rode kaart in de Champions League en zondag verliet hij opnieuw gefrustreerd het veld na de 3-2 nederlaag van Paris Saint-Germain bij Bordeaux.

"In vijftien jaar heb ik niet zo'n slechte scheidsrechter gezien in dit kloteland", foeterde Ibrahimovic na het duel in de catacomben van Bordeaux. En tot besluit: "Dit land verdient PSG niet!"

Zlatan: dit land verdient PSG niet!

Terugspeelbal

De boosheid van Ibrahimovic werd behalve door de nederlaag ook ingegeven door arbiter Lionel Jaffredo. De scheidsrechter verzuimde namelijk een vrije trap toe te kennen aan PSG, toen Bordeaux-doelman Cédric Carrasso een bewuste terugspeelbal van verdediger Sané met de handen oppakte.

De nederlaag betekende voor Paris Saint-Germain duur puntenverlies in de strijd om de Franse landstitel.

Excuses Ibrahimovic

Even later bood Ibrahimovic zijn excuses aan voor zijn uitspatting. "Mijn commentaar was niet gericht tegen Frankrijk of het Franse volk", zei de spits. "Het ging over voetbal. De nederlaag accepteer ik, maar ik accepteer het niet als de scheidsrechter de regels niet volgt."

"Dit is niet de eerste keer. En daar ben ik ziek van", benadrukt Ibrahimovic. "Maar mijn excuses aan de mensen die zich aangesproken voelden of het verkeerd hebben opgevat."

De Franse minister van sport eiste eerder op de avond nog excuses van Ibrahimovic voor diens uitspraken.

Woensdag had Zlatan ook al geen goed woord over voor Björn Kuipers, die de spits van PSG een omstreden rode kaart gaf in het Champions Leagueduel met Chelsea. "Ik wist niet of ik moest huilen of dat ik moest lachen. Toen ik de rode kaart zag, dacht ik: hij weet niet wat hij doet", aldus de Zweed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl