Georgionio Wijnaldum opent de score

Kleine thuiszege PSV op FC Groningen

PSV is weer een stap dichter bij de landstitel gekomen. FC Groningen bood goed partij in Eindhoven, maar PSV won, met 2-1.

In de opwindende eerste helft kwam het eerste gevaar van FC Groningen met een aanval over rechts. Nick van der Velden schoot van dichtbij in, maar PSV-doelman Jeroen Zoet weerde met een knappe reflex de inzet af. Groningen bleef dreigend in de beginfase, via Tjarronn Chery, die de bal niet goed raakte, en opnieuw Van der Velden, die rakelings naast kopte.

PSV kreeg vervolgens de touwtjes even in handen en Giorginio Wijnaldum scoorde na een fraai een-tweetje met Luuk de Jong. Die had er na een charge van Johan Kappelhof op Wijnaldum 2-0 van kunnen maken vanaf de strafschopstip, maar hij miste en Memphis Depay's treffer uit de rebound werd afgekeurd omdat hij te snel was komen inlopen.

Eerste treffer Isimat-Mirin

Groningen kwam net voor de pauze verdiend langszij via Eric Botteghin, die in de lucht De Jong aftroefde en Zoet verschalkte met een geplaatste kopbal. Ook de tweede helft was enerverend en verliep in een hoog tempo, al ontbrak het geregeld aan een zuivere eindpass bij veelbelovende aanvallen.

De tweede treffer van PSV kwam van Nicolas Isimat-Mirin. De Jong bracht de bal uit een afgeslagen hoekschop met het hoofd terug in het strafschopgebied, waarna de Franse verdediger zijn eerste treffer in PSV-dienst maakte met een schot uit de draai.