Lars Antonissen
NOS SportAangepast

Antonissen verrast en figureert op Holmenkollen

Skispringer Lars Antonissen heeft in Oslo een knappe prestatie geleverd door zich te kwalificeren voor de wereldbekerwedstrijd op de grote schans. Het is voor het eerst sinds november 2003 (Boy van Baarle en Christopf Kreuzer in het Finse Kuusamo) dat een Nederlander zover komt op wereldbekerniveau.

Op de befaamde Holmenkollen kwam de 19-jarige Drieberger tot een sprong van 116,5 meter. Die afstand was ruim voldoende om zich als 35ste te plaatsen voor de finale waarvan de toptien van de WB-stand al zeker was.

Het optreden van Antonissen is des te opmerkelijker daar hij het na zijn matige vorige seizoen zonder de (financiële) steun van de Nederlandse skibond moest stellen. Onder de hoede van trainer Jochen Danneberg, die in 1976 namens het toenmalige Oost-Duitsland twee keer olympisch zilver veroverde in Innsbruck, zette hij zijn loopbaan voort.

51ste in finale

In de finale kwam Antonissen niet verder dan 93 meter. Gevoegd bij een beroerde landing, waarvoor hij maar weinig punten kreeg, resulteerde dat in de 51ste en laatste plaats in de eindrangschikking.

De dagzege ging naar Severin Freund, die sprongen van 132 en 128 meter afleverde. De Duitser, die de Japanner Noriaki Kasai en de Tsjech Peter Prevc achter zich liet, verstevigde daarmee zijn leidende positie in de wereldbekerstand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl