Wout Weghorst viert zijn doelpunt

Heracles Almelo pakt volle buit bij ADO

Heracles Almelo heeft het uitduel met ADO Den Haag met 3-1 gewonnen en is een plaatsje opgeschoven op de ranglijst: het nam de vijftiende plaats over van Go Ahead Eagles, dat zaterdag van NAC Breda verloor.

Er gebeurde veel in de verrukkelijke openingsfase met vier kansen in de eerste acht minuten. Wilson Eduardo scoorde voor ADO, maar stond buitenspel, waarna Wout Weghorst met een snoeiharde kopbal Heracles op 1-0 zette. Doelman Martin Hansen kon daarna maar net het afstandsschot van Denni Avdic keren en Weghorst schoot van dichtbij rakelings over.

ADO zette zich over de wankele beginfase heen en kreeg een reeks mogelijkheden. Zo testte Michiel Kramer doelman Bram Castro met een schot van een meter of tien, waarna Gianni Zuiverloon uit de rebound naast schoot. Nadat Eduardo over had geschoten en Vito Wormgoor in het zijnet, scoorde Mike van Duinen na een voorzet van Aaron Meijers.

Darri beslissend na rust

Het doelpunt kort voor rust inspireerde ADO om ook na de pauze vol op de aanval te blijven spelen. ADO creëerde op vechtlust een veldoverwicht, maar Heracles scoorde; na een prachtige curve van Brahim Darri kwam de bal via de vuisten van Hansen en de paal voor de voeten van Avdic, die de bal beheerst tegen de touwen werkte.

Darri stond ook aan de basis van de 3-1, waarbij hij opnieuw het houtwerk trof en vervolgens de voor Avdic ingevallen Iliass Bel Hassani zag scoren met een kopbal. Michiel Kramer had de spanning terug kunnen brengen, tien minuten voor tijd, maar hij schoot op de paal. Dat deed Weghorst ook kort voor tijd namens Heracles.