NOS Schaatsen

Knegt na diskwalificatie niet naar finale 1.000 meter

WK shorttrack: Knegt ten val in halve finale 1.000 meter

Bij de WK shorttrack in Moskou heeft Sjinkie Knegt zich niet voor de finale van de 1.000 meter weten te plaatsen. De nummer drie van het klassement kwam in zijn halve finale samen met Shi Jingnan ten val. Knegt werd schuldig bevonden aan de val en gediskwalificeerd. Shi werd aan het finaleveld toegevoegd.

Vanwege de diskwalificatie mag Knegt ook niet starten in de B-finale, met als gevolg dat hij geen punten verdient voor het klassement. Dat is des te jammer omdat de leider in het klassement, Semen Jelistratov, al in de kwartfinales werd uitgeschakeld. Ook de Rus werd gediskwalificeerd. Nummer 2 Wu Dajing bereikte wel de finale.

Otter: het is wat het is
Knegt: ik kan nog steeds wereldkampioen worden

Bondscoach Jeroen Otter maakt zich nog geen zorgen. "Je hebt pas een wereldtitel na vier afstanden", zegt hij. "Het is wel jammer, want je verliest op deze manier veel punten. Je kunt er weinig aan doen, het is wat het is."

Fiftyfifty

"Het kon twee kanten opvallen", vertelt Knegt. "Het liefst blijf ik natuurlijk staan en kom ik als eerste over de lijn, maar er was geen houden meer aan."

In theorie kan Knegt nog steeds allround-wereldkampioen worden. "Heb je Wu wel eens een drie kilometer zien rijden? Als ik ga hardlopen dan kan ik hem nog bijhouden."

Geouwehoer

Voor Daan Breeuwsma viel het doek in de kwartfinales. Hij werd vierde in zijn heat, waar de eerste twee zich plaatsten voor de halve finales.

"Het was slecht", zegt Breeuwsma. "In dit soort ritten moet ik mijn energie bewaren, maar ik luisterde te veel naar het geouwehoer om me heen. Wat een rot-gevoel."

Breeuwsma: het is een beetje teleurstellend
WK shorttrack: finale 1.000 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl