Lara van Ruijven
NOS Schaatsen

Nederlandse vrouwen klaar op WK shorttrack

Voor de Nederlandse vrouwen zijn de WK shorttrack voorbij. De enige overgebleven deelneemsters, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof, werden uitgeschakeld in de kwartfinales van de 1.000 meter.

Van Ruijven eindigde in een sterke heat als derde, achter Arianna Fontana en Sofia Prosvirnova. Van Kerkhof werd gediskwalificeerd na een foute inhaalmanoeuvre. Rianne de Vries was vrijdag in de series al gesneuveld.

Teleurstellend

"Ik ben best tevreden", zegt Van Ruijven na afloop. "Het was een zware race en ik ben blij met die derde plek. Ik houd een goed gevoel over aan dit WK."

Dat geldt niet helemaal voor Van Kerkhof. "Het was geen fijn toernooi, ik had het liever anders willen afsluiten", zegt Van Kerkhof. "Ik rijd niet zoals het hoort, ik ben veel te moe. Mijn benen doen niet wat ik wil."

De eerste twee per kwartfinale plaatsen zich voor de halve finales. Later vandaag is nog de superfinale bij de vrouwen, waar de eerste acht van het algemeen klassement aan meedoen. De Nederlandse vrouwen hadden zich niet geplaatst voor de relay op de WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl