Sjinkie Knegt na de 1.500 meter op de WK shorttrack in Moskou
NOS Schaatsen

Knegt weet wat hem te doen staat

Met een zilveren plak op de 1.500 meter en een vierde plaats op de 500 meter heeft Sjinkie Knegt op de WK shorttrack nog genoeg kans op de allroundtitel. Met een derde plaats in het tussenklassement weet hij wat hem vandaag te doen staat.

"Ik wil het liefst winnen natuurlijk, of het op een individuele afstand is of het eindklassement", aldus Knegt. "Maar als je het klassement wil winnen, zul je denk ik ook een afstand moeten winnen."

Ook volgens bondscoach Jeroen Otter ligt Knegt op schema. "Hij is de enige die gisteren twee A-finales heeft gereden, dus dat is al bijzonder. Als je zo terugkijkt, heeft hij alleen even te hard gebeukt in de halve finale op de 1.500 meter. Daar werd hij een beetje gek in de kop, dan kan 'ie niet rustig blijven. In deze sport is dat cruciaal."

De stand na de eerste dag van de WK shorttrack

Je moet zo snel achter elkaar rijden, dan raak je gewoon leeg.

Sjinkie Knegt

'Ik schoof te laat'

Knegt was voluit gegaan in de halve finale van de 1.500 meter, waarop hij uiteindelijk zilver won. "Ik had iets te veel gegeven", gaf Knegt toe. "Dat bekoop je dan in de finale. Dat is ontzettend dom. Maar het ging uiteindelijk nog best aardig. Ik heb mee kunnen strijden tot het einde."

Dankzij zijn beroemde telescoopbeen leek het er zelfs even op dat Knegt goud ging pakken. "Ik dacht het wel een klein beetje, maar helaas, net niet. Ik schoof te laat."

Op de 500 meter eindigde Knegt vervolgens als vierde, terwijl zijn grote concurrenten zich niet voor de finale hadden geplaatst. "Ik was gewoon moe. Je moet zo snel achter elkaar rijden, dan raak je gewoon leeg. Ik kon meerijden, maar dat was het enige dat ik in te brengen had."

Goud haalbaar bij relay

De Nederlandse mannen kunnen vanmiddag hun wereldtitel verdedigen in de finale van 5.000 meter relay. Gisteren plaatsten ze zich met een tweede plek in de halve finale voor de eindstrijd, terwijl grote concurrent Rusland door een valpartij werd uitgeschakeld.

"Goud is zeker haalbaar", sprak bondscoach Otter. "Maar dat geldt voor die andere teams ook. Je ziet hoe de finishes hier zijn, het is allemaal binnen twee à drie tienden van een seconde."

"Als er vier teams in een relay staan, is het wel een beetje lullig als je met lege handen komt te staan. Dat had Sjinkie op de 500 meter, dus dat wil je niet nog een keer", aldus de bondscoach.

Goud is zeker haalbaar.

Bondscoach Jeroen Otter

Vertrouwen

Knegt heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop van de aflossing: "Het is altijd weer afwachten als je op het ijs stapt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we dit gewoon doen met zijn vieren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl