Jeb Bush
NOS Nieuws

Ook Jeb Bush gebruikte privé e-mail voor werkzaken

Ook oud-gouverneur Jeb Bush van Florida heeft een privé e-mailaccount gebruikt om veiligheidskwesties en militaire zaken te bespreken. De Republikein, die zich waarschijnlijk kandidaat stelt voor het presidentschap, mailde onder meer over troepenverplaatsingen naar het Midden-Oosten en over de bescherming van kerncentrales na de aanslagen van 11 september 2001, bericht The Washington Post.

Bush, gouverneur van 1999 tot 2007, uitte recent scherpe kritiek op oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton omdat die haar privé e-mailadres gebruikte voor correspondentie voor haar werk. Hij vond het "onbegrijpelijk" dat Clinton niet inzag dat ze een groot risico nam door gevoelige zaken te bespreken via een privé-server.

Medewerkers van Jeb Bush zeggen tegen The Washington Post dat zijn e-mails geen gevoelige of geheime informatie bevatten. Een woordvoerder van Bush zegt dat het over een paar onschuldige e-mails gaat die Bush eerder nota bene vrijwillig heeft vrijgegeven. De vergelijking met de handelwijze van Clinton zou volledig mank gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl