Onderzoekers bij het wrak van de helikopter die neerstortte in Belgrado
NOS Nieuws

Servië rouwt na mislukte redding baby

De premier van Servië, Aleksandar Vucic, heeft voor vandaag een dag van nationale rouw afgekondigd. Aanleiding is de helikoptercrash van vrijdagavond, waarbij zeven doden vielen, onder wie een baby van vijf dagen oud.

Aan boord waren behalve de baby vier bemanningsleden en twee artsen. De helikopter stortte neer bij een reddingsactie voor de baby.

De baby werd aanvankelijk in een ambulance vanuit de zuidelijke stad Novi Pazar naar de hoofdstad gebracht. Toen de ambulance onderweg niet verder kon doordat een modderstroom de weg blokkeerde, werd de transporthelikopter ingezet.

In Belgrado had de helikopter al twee keer geprobeerd om te landen toen het misging. In mistige omstandigheden stortte het toestel neer. Niemand aan boord overleefde de crash.

"De piloten die hun leven verloren, waren de beste piloten in het Servische leger", zei minister van Defensie Bratislav Gasic. De piloten waren ervaren en hadden vorig jaar nog vele mensen gered toen in Servië sprake was van grootschalige overstromingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl