De uitgestoken arm van de man, die een moment later tot de val van de wielrenster leidt
NOS Nieuws

Valpartij bij Drentse 8 blijkt 'sneu incident' en geen opzet

De man die verantwoordelijk is voor de bizarre val van de Australische wielrenster Loren Rowney tijdens de Drentse 8 in Dwingeloo, heeft zich gemeld. De onverwachte valpartij leidde tot nationale en internationale ophef, omdat het leek alsof de man tijdens de eindsprint expres zijn arm uitstak en daarmee de wielrenster tegen het asfalt duwde. Daar blijkt geen sprake van, zegt organisator Femmy van Issum. "Het is een heel sneue zaak."

Vanochtend had de man pas door dat hij degene was die zijn arm uitstak waardoor Rowney ten val kwam. "Papa, dat ben jij", zei zijn zoon vanochtend toen hij een ingezoomde foto van het incident bekeek.

"Hij heeft mij daarna direct proberen te bereiken, maar we zaten in koers", vertelt Van Issum. "Daarom was ik hier pas vanavond van op de hoogte. Het is allemaal heel onschuldig gegaan."

Niets gevoeld

Terwijl de sprint aan de gang was, riep de zoon naar zijn vader, die vooraan achter het hek stond. Van Issum: "Op dat moment wendde hij zijn hoofd af en zwabberde zijn arm. Hij heeft niets gevoeld en aan zijn arm is ook niets te zien. Ik vraag me af of hij dat meisje wel geraakt heeft. En bovendien, zo’n oude man doet zoiets niet expres."

Getuigen bevestigen de lezing, zegt Van Issum. De man zegt dat hij volledig wil meewerken om alles rond te krijgen met de verzekering.

Zes weken herstel

Rowney brak tijdens de valpartij haar sleutelbeen. Gisteren is ze geopereerd en het gaat redelijk met haar. "Het gaat wel zes weken duren voordat ze is hersteld."

Bizarre valpartij bij Drentse vrouwenkoers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl