Pechtold, Rutte en Schippers
NOS Nieuws

D66: Schippers moet beschuldiging waarmaken

D66 vindt dat minister Schippers haar uitspraken over de VVD-affaires moet waarmaken. Volgens Schippers is het geen toeval dat juist in verkiezingstijd allerlei incidenten naar buiten komen. Ze doelde onder meer op de bonnetjesaffaire, die leidde tot het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven.

Ook VVD-leider Rutte noemde het moment van het naar buiten komen van het nieuws "opvallend". Hij vindt het goed dat deze week werd besloten een commissie in te stellen die allerlei aspecten van de 'Teevendeal' onderzoekt.

D66-leider Pechtold wil dat Schippers haar beschuldigingen staaft of ze anders intrekt. "Het is onbestaanbaar dat een minister zegt dat het probleem niet Opstelten is, maar een complot van duistere machten." De partij wil de kwestie aan de orde stellen in de Tweede Kamer.

D66-leider Pechtold vindt dat Schippers haar woorden waar moet maken

PVV-leider Wilders doet de uitspraken van Schippers af als "krokodillentranen". "Niet de VVD is pootje gelicht, maar de Nederlandse bevolking en dat is gebeurd door de VVD zelf." Volgens Wilders heeft de partij allerlei verkiezingsbeloftes gebroken.

Ook SP-voorman Roemer vindt dat de VVD de slechte publiciteit aan zichzelf te wijten heeft. Hij wijst erop dat minister Opstelten de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd en dat hij daarom moest aftreden. CDA-leider Buma vindt dat bij de VVD naarmate de verkiezingen dichterbij komen de paniek toeneemt. "De verkiezingen moeten gaan over wat goed is voor de toekomst van Nederland en niet over wie de schuld is van de affaires bij de VVD."

Koers houden

PvdA-leider Samsom heeft er begrip voor dat het aftreden van Opstelten en Teeven de partij niet in de koude kleren is gaan zitten, maar hij roept de VVD op nu vooral weer vooruit te kijken. "Den Haag is een hard vak, het kan zo maar afgelopen zijn, maar uiteindelijk heeft het land er alleen maar wat aan als wij verder gaan met Nederland en niet met onszelf bezig zijn."

VVD-leider Rutte is blij dat er onderzoek wordt gedaan naar de Teevendeal
PvdA-leider Samsom vindt dat de VVD vooruit moet kijken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl