Sébastien Haller
NOS Voetbal

Haller stelt Utrecht voor luxeprobleem

FC Utrecht staat dan misschien op de ranglijst op een teleurstellende elfde plaats, de club beschikt wel over de twee meest effectieve spitsen van de eredivisie. Ruud Boymans maakte tussen twee blessures door negen goals in negen competitiewedstrijden, Sébastien Haller scoorde in hetzelfde aantal wedstrijden zeven keer.

Haller was aanvankelijk bedoeld als tijdelijke vervanger van Boymans, maar nu de Fransman zich zo trefzeker toont, lijkt een langer verblijf in Utrecht realistisch. De clubleiding spreekt liever niet van een dilemma, maar eerder van een luxeprobleem.

Utrecht heeft bij Auxerre een optie tot koop bedongen voor Haller. Voor acht ton wordt de voormalige Franse jeugdinternational eigendom. Tot mei heeft Utrecht de mogelijkheid om de optie te lichten. De clubleiding zal de komende weken de mogelijkheden gaan onderzoeken. Het zal vooral een financiële afweging worden. De bomen reiken in Utrecht al lang niet meer tot in de hemel. Maar Haller is succesvol en bovendien enorm populair in Galgenwaard.

Ander systeem

Er wordt in Utrecht druk gespeculeerd over een verandering van het systeem. Wordt er volgend seizoen niet langer gespeeld met drie spitsen, maar met slechts twee diepe aanvallers, Boymans en Haller?

Trainer Rob Alflen: "Twee spitsen van dat kaliber in een drie-spitsensysteem, het is misschien wat overdreven voor een club met deze financiën. Ik denk niet dat veel mensen zullen klagen als we 4-4-2 gaan spelen en Haller en Boymans er allebei twee maken."

Alflen kan de komende weken in ieder geval nog niet beschikken over de geblesseerde Boymans. Hij kan wel vertrouwen op Haller, de man in vorm. Te beginnen vanavond in Leeuwarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl