Minister Asscher vindt dat Wilders mensen als groep beoordeelt
NOS Nieuws

Asscher: Wilders komt dicht bij haatprediken

Vicepremier en PvdA-minister Asscher vindt dat PVV-leider Wilders "soms wel heel dicht bij haatprediken" komt. In een gesprek met Nu.nl zegt Asscher dat je elke keer moet proberen af te wegen of iets een mening is die "wat heftiger is" of dat er haat wordt gepredikt.

Asscher benadrukt dat Wilders mag doen wat hij doet, omdat hij een gekozen volksvertegenwoordiger is. Maar volgens de PvdA-minister beoordeelt Wilders mensen niet op hun individuele gedrag, maar omdat ze lid zijn van een groep. "Soms komt hij daarmee wel heel dicht bij haatprediken."

Asscher zegt dat hij de PVV-leider altijd weerwoord zal bieden. Volgens de minister moet Wilders nooit het spreken onmogelijk worden gemaakt. Asscher vindt het vreselijk dat Wilders wordt bedreigd.

In een reactie noemt Wilders de beschuldigingen van Asscher "weer grote onzin". Volgens Wilders is de PvdA zelf de importeur van het kwaad. "Asscher en de PvdA zijn de vijand van Nederland en de gewone Nederlanders. Ze zijn de laffe knechten van de islam, de weggevers van Nederland."

Wilders over uitspraak Asscher

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl