Een deel van het winkelcentrum is door de brand ingestort
NOS Nieuws

Dodental van brand in Russisch winkelcentrum loopt op

Het dodental van de brand van woensdag in een winkelcentrum in de Russische stad Kazan loopt op. Er zijn nu veertien lichamen geborgen, zeggen de lokale autoriteiten. Onder het puin liggen volgens Russische media nog ongeveer twintig slachtoffers. Reddingswerkers hebben de hoop opgegeven dat ze nog overlevenden zullen vinden.

De brand begon woensdagavond waarschijnlijk in een café op de eerste verdieping van het winkelcentrum, mogelijk door een fout in de elektrische bedrading. Er waren toen 600 mensen aanwezig in het complex, dat drie verdiepingen telde. Een deel ervan is ingestort. Ongeveer vijftig mensen raakten gewond.

De brandweer rukte groot uit. Bijna 800 brandweermensen, 137 blusvoertuigen en drie helikopters werden ingezet om de vlammenzee te bestrijden en mensen te redden. De autoriteiten hebben een strafrechtelijk onderzoek ingesteld omdat de eigenaar van het café de brandvoorschriften zou hebben overtreden.

Kazan is de hoofdstad van de Russische republiek Tatarstan en telt ruim een miljoen inwoners. De stad ligt 800 kilometer ten oosten van Moskou, nog net in Europa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl