Giedo van der Garde loopt rond in de garage van Sauber

Soap Van der Garde blijft maar voortduren

Formule 1-coureur Giedo van der Garde wint rechtszaak na rechtszaak tegen zijn team Sauber, maar heeft nog altijd geen seconde gereden. Volgens de rechter moet Sauber er alles aan doen om Van der Garde zondag te laten rijden tijdens de Grand Prix van Melbourne.

De coureur dreigt met beslaglegging op alle bezittingen van de renstal. De zitting daarover is vandaag opgeschort tot morgen, 9.30 uur Australische tijd. De kwalificatie begint om 17.00 uur (Nederlandse tijd 7.00 uur) en daaraan moet Van der Garde meedoen, wil hij zondag de race rijden.

Van der Garde acht de kans klein dat hij dit weekend zal rijden, vertelde hij aan 3FM-dj Giel Beelen. "Het is nog steeds een lastige zaak. Je weet het nooit, er is altijd een kans om de kwalificatie toch te rijden. Maar die kans wordt wel kleiner en kleiner."

Rookpluimen

In de tussentijd zijn twee vrije trainingen voor de GP in Australië afgewerkt. Sauber liet verstek gaan bij de eerste training, maar het team liet zijn auto's wel rijden in de tweede. Zonder Van der Garde, maar met Marcus Ericsson en Felipe Nasr. "Maar er komen voornamelijk rookpluimen uit de auto's. Die willen eigenlijk helemaal niet rijden", zegt Formule 1-verslaggever Louis Dekker.

Van der Garde liep wel in een overall rond op het circuit. Hij droeg het pak van zijn teamgenoot Ericsson. "Hij heeft met frisse tegenzin een toegangspasje gekregen voor het circuit. Er zou goed contact zijn tussen Van der Garde en het team, maar daarvan lijkt absoluut geen sprake", aldus Dekker.

Giedo van der Garde wacht op een toegangspasje voor het Albert Park Circuit

De gang van zaken bij Sauber levert het imago van de Formule 1 een flinke deuk op. De vraag is of er niet van hogerhand moet worden ingegrepen. Dekker: "Er is een organisatie, de FIA, die verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van dit soort dingen. Er moet iemand zijn die zegt: tot hier en niet verder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl