Giedo van der Garde in de garage van Sauber

Van der Garde nog niet in actie in Melbourne

Giedo van der Garde komt vooralsnog niet in actie voor Sauber. Hoewel de Nederlander zich in overall meldde op het Albert Park Circuit in Melbourne, besloot het team niemand in te brengen voor de eerste training van het Formule 1-seizoen.

De Nederlander meldde zich ruim van tevoren op het circuit. Hij liep de Sauber-garage in, paste een stoeltje en trok ook een Sauber-overall aan met het nummer 9, het officiële nummer van de Zweed Marcus Ericsson.

Omdat hij echter nog geen superlicentie heeft, mocht hij nog niet racen. Van der Garde hoopt dat de FIA daar alsnog snel mee zal komen. Felipe Nasr en Ericsson lieten ook verstek gaan.

Rechtszaak

Sauber had de namen van Nasr en Ericsson op de officiële lijst voor 2015 gezet, hoewel Van der Garde ook een geldig contract voor dit jaar had. De Nederlander spande een rechtszaak aan in Melbourne en won.

Van der Garde heeft nog een rechtszaak aangespannen, waarin Sauber wordt aangeklaagd voor minachting van de rechtbank. Het duurt Van der Garde namelijk te lang voordat Sauber actie onderneemt, aangezien de eerste grand prix, zondag, snel dichterbij komt.

De nieuwe rechtszaak werd echter vlak voor de eerste trainingen opgeschort. De zaak is inmiddels hervat. Sauber heeft besloten om tijdens de tweede vrije training wel in actie te komen. Zonder Van der Garde, maar Nasr en Ericsson rijden wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl