Kevin de Bruyne viert zijn doelpunt met Vierinha

Succes voor Vormer en Dost in Europa League

In de achtste finales van de Europa League heeft VfL Wolfsburg een klinkende 3-1 zege geboekt op Inter. Belgisch international Kevin De Bruyne was goed voor twee goals. Bas Dost kwam voor de derde wedstrijd op rij niet tot scoren.

Rodrigo Palacio had de Italiaanse ploeg al vroeg op voorsprong gezet. In de zesde minuut schoof hij op aangeven van Mauro Icardi de bal door de benen van doelman Diego Benaglio. Twintig minuten later bracht Naldo beide ploegen op gelijke hoogte door een hoekschop van De Bruyne binnen te koppen.

In de tweede helft was De Bruyne nog belangrijker voor zijn ploeg door twee keer zelf het net te vinden. Eerst schoot hij raak na een voorzet van Vierinha en een kwartier voor tijd knalde hij een vrije trap binnen.

Bas Dost speelde zeventig minuten mee met VfL Wolfsburg, maar wist het net niet te vinden.

De in Zaandam geboren Oguzhan Ozyakup (l) in duel met Ruud Vormer

Vormer met Brugge langs Besiktas

Club Brugge, met Ruud Vormer in de basis, won thuis met 2-1 van het Turkse Besiktas. Na een doelpunt van Gökhan Töre vlak na rust bogen de Belgen via Tom De Sutter en Lior Refaelov de achterstand om in een voorsprong.

De Sutter veranderde een schot van Felipe Gedoz van richting voor de gelijkmaker, waarna Refaelov vanaf de strafschopstip de eindstand bepaalde.