De brandende trein bij Abcoude
NOS Nieuws

Treinverkeer Abcoude nog hele avond verstoord

Het opruimen van een gestrande trein bij Abcoude duurt langer dan verwacht. NS denkt dat de verstoring van het treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam pas vannacht om 02.00 uur is verholpen.

Vanmiddag brak in een intercity bij station Abcoude een kleine brand uit, waarschijnlijk in een technische ruimte op een balkon. Een reiziger is naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen en 24 anderen hebben rook ingeademd.

Het onderzoek in de trein naar de oorzaak van de brand is klaar. Bergingswerkers slepen nu de gestrande intercity weg. Daarna moet het spoor worden onderzocht op beschadigingen en dat duurt nog de hele avond, is de verwachting. Er rijden wel weer treinen langs de plek van het ongeluk.

Ooggetuige

Een ooggetuige zegt tegen RTV Noord-Holland dat de gewonde passagier een meisje is. "De trein ging schudden en een deur sloeg open. Het vuur stond van de grond tot aan het plafond." Vervolgens trok iemand aan de noodrem. Er was paniek: "Maar niemand ging gelukkig over elkaar heen lopen", aldus de ooggetuige.

De Nederlandse Spoorwegen zijn op zoek naar getuigen van de brand in de intercity.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl