Anwar El Ghazi baalt

Dnjepr Dnjepropetrovsk te sterk voor Ajax

Ajax heeft zijn eerste wedstrijd in de achtste finales van de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk verloren. De veelal machteloze Amsterdamse ploeg ging in Oekraïne met 1-0 onderuit.

De formatie van coach Frank de Boer begon nog goed op het hobbelige veld in Kiev, waar de wedstrijd vanwege de oorlog in Oost-Oekraïne gespeeld werd. Thulani Serero verscheen in de vierde minuut oog in oog met Denys Bojko, maar wist de doelman niet te verschalken.

Joël Veltman leidde Dnjeprs eerste kans in met een harde, stuiterende terugspeelbal op Jasper Cillessen. Jevgeni Seleznyov schoot echter naast. Dat deed Roman Zozoelja na een half uur niet. De aanvaller was attenter bij een voorzet van Konopljanka dan enkele Ajacieden en vond de verre hoek. Op slag van rust had Veltman Ajax langszij moeten brengen. De verdediger stond geheel vrij bij de tweede paal, maar van een meter afstand wist hij de bal twee meter over te schieten.

Ajax ook na rust machteloos

De Amsterdammers zochten in de tweede helft wel naar de 1-1, maar speelden in een te laag tempo om het Dnjepr moeilijk te maken. Aan de andere kant hield Cillessen zijn ploeg knap op de been door een kopbal van Zozoelja van dichtbij uit zijn doel te houden. In het slotkwartier kreeg het offensief van Ajax enig gestalte, maar een echte kans werd er niet gecreëerd.

Ondanks een matig optreden mag Ajax hoop houden op het bereiken van de kwartfinales. Dnjepr mist volgende week in Amsterdam aanvoerder Roeslan Rotan, doelpuntenmaker Zozoelja en Artem Fedetskyi. Zij incasseerden alle drie hun tweede gele kaart.