Bertrand Traoré doet zijn dansje
NOS Voetbal

Vitesse-spits Traoré danst in de wachtkamer

Bertrand Traoré is dit seizoen een van de smaakmakers bij Vitesse, de club die het vooral de laatste weken erg goed doet. Vrijdag spelen de Arnhemmers de subtopper tegen AZ: de nummer zes tegen de nummer vier. Mocht Traoré scoren, dan zouden zijn ploeggenoten wel eens een populair dansje uit Burkina Faso kunnen gaan doen.

Vitesse was vast niet de droomclub die de spits in gedachten had toen hij op jonge leeftijd vanuit Burkina Faso naar Europa trok. Via Auxerre kwam hij bij Chelsea terecht, maar in Engeland kan hij nog niet aan de slag omdat een werkvergunning ontbreekt. Daarom wordt hij sinds begin vorig jaar aan Vitesse verhuurd.

Complimenten Mourinho

Chelsea-trainer José Mourinho heeft zich al geregeld positief uitgelaten over de aanvaller. "Een groot compliment", vindt de 19-jarige Traoré vanuit zijn Arnhemse wachtkamer. "Mijn toekomst hangt af van de beslissing van Chelsea. Ik moet gewoon accepteren dat ik moet wachten en ik moet me gewoon blijven richten op mijn spel. Dan maakt het niet uit of ik van club naar club ga."

Vitesse danst op Burkinese muziek

Dansen op Burkinese hit

Scoren deed Traoré dit seizoen al acht keer. En dat leidde iedere keer tot een typisch dansje, waarbij hij in de handen klapt en met zijn armen zwaait. Het is een dansje uit de videoclip Mot de Passe van Imilo Le Chanceux, een hitje in Burkina Faso. Traoré is goed bevriend met Le Chanceux.

"Hij noemt mijn naam in dat nummer. Hij vroeg me of ik als ik scoor, dat dansje wil doen." En dat doet Traoré sindsdien. Het nummer wordt tegenwoordig ook in de Gelredome gedraaid en hij heeft zijn ploeggenoten de moves geleerd. Dus een gezamenlijk dansje zit er mogelijk in als Traoré vanavond het net vindt tegen AZ: "Ja, dat denk ik wel."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl