Tiger Woods
NOS Sport

Restaurant Tiger Woods mag niet Tiger Woods heten

Tiger Woods opent komend voorjaar een eigen restaurant in Florida. De golflegende steekt zo'n acht miljoen dollar in het etablissement, maar er is één probleem: hij mag het restaurant niet 'Tiger Woods' noemen. De rechten op commercieel gebruik van de naam zijn namelijk in handen van Nike.

Volgens de ontwikkelaar van het restaurant, Nicholas A. Mastroianni II, was het de bedoeling dat het restaurant voluit 'Tiger Woods Jupiter: Sports and Dining Club' zou gaan heten. Maar dat mag niet van de kledingsponsor.

Toestemming

En dus is 'Tiger' uit de naam geschrapt. Voor het noemen van de naam van de restauranteigenaar in persberichten en commerciële uitingen moet volgens Mastroianni telkens toestemming worden gevraagd aan Nike.

Woods is nauw betrokken geweest bij de plannen voor het restaurant. Zo heeft hij persoonlijk zijn goedkeuring gegeven voor de marmeren en granieten vloeren en de prijzen van de cocktails, die rond 13 euro komen te liggen. Ook komt er een privélift waarmee alleen Tiger Woods het restaurant mag binnenkomen dat niet zijn naam mag dragen.

Contract

Tiger Woods is al verbonden aan Nike sinds zijn debuut als professioneel golfer in 1996. Zijn huidige contract zou goed zijn voor zo'n 20 miljoen dollar per jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl