Internationale afspraken kunnen niet voorkomen dat er nog altijd veel slachtoffers vallen in de burgeroorlog in Syrië.
NOS Nieuws

Hulporganisaties: VN faalt in Syrië

21 noodhulp- en mensenrechtenorganisaties zeggen dat er niets terechtkomt van de internationale afspraken die zijn gemaakt om het lijden van de Syriërs in de burgeroorlog te verminderen.

In het rapport Failing Syria stellen de organisaties, waaronder Oxfam Novib en Pax Christi, dat het aantal sterfgevallen en vluchtelingen in Syrië alleen maar toeneemt en dat het werk van hulpverleners steeds moeilijker wordt.

Lege huls

De hulporganisaties wijzen erop dat aangenomen resoluties in de VN-Veiligheidsraad die de bescherming van en hulpverlening aan Syrische burgers moeten verbeteren niet in praktijk worden gebracht. Volgens Oxfam Novib zijn de woorden van de VN een "lege huls".

In het rapport staat dat er vorig jaar 76.000 Syrische burgers zijn omgekomen in de oorlog tussen de regeringstroepen van president Assad en zijn tegenstanders. De behoefte aan noodhulp is gestegen, terwijl er minder mensen in nood worden bereikt. Ook worden steeds minder van de beloofde giften voor hulpverlening daadwerkelijk overgemaakt.

De 21 hulp- en mensenrechtenorganisaties roepen de internationale gemeenschap op de beloften over hulp aan de Syrische bevolking dit jaar wel na te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl