Bas Dost
NOS Voetbal

Dost en Elia in voorselectie Oranje

Bas Dost is door bondscoach Guus Hiddink opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Turkije op 28 maart in Amsterdam en het oefenduel met Spanje drie dagen later.

Het is voor de spits de tweede maal dat hij bij de selectie zit. Eerder werd hij opgeroepen voor het oefenduel met België in augustus 2012.

Dost heeft na de winterstop al veertien keer gescoord, twaalf keer in de Bundesliga en tweemaal tegen Sporting Portugal in de Europa League. Hiddink heeft ook Luuk de Jong in de voorselectie opgenomen.

Elia

Een andere, opvallende keuze van Hiddink is Eljero Elia. De 28-voudige international speelde op 14 november 2012 in de oefeninterland tegen Duitsland in Amsterdam (eindstand 0-0) zijn laatste duel voor Oranje. Nadien ging het bergafwaarts met de speler van Southampton en riep toenmalig bondscoach Louis van Gaal hem niet meer op.

Elia kende een beroerde periode bij eerst Juventus en vervolgens Werder Bremen. Hij werd aan het begin van dit seizoen uit zijn lijden verlost door Ronald Koeman en is bij Southampton helemaal opgebloeid. Southampton wil de huurovereenkomst met Werder Bremen ook omzetten in een definitieve overgang.

Ten opzichte van de laatste interland ontbreekt Robin van Persie in de voorselectie. De aanvoerder van Oranje is geblesseerd. Ook Jonathan de Guzman, Erik Pieters en Davy Klaassen kregen geen uitnodiging.

Volledige selectie Nederlands elftal

DOEL
Jasper Cillessen Ajax
Tim Krul Newcastle United
Jeroen Zoet PSV
Kenneth Vermeer Feyenoord
VERDEDIGING
Daley Blind Manchester United
Daryl Janmaat Newcastle United
Ron Vlaar Aston Villa
Stefan de Vrij Lazio
Gregory van der Wiel Paris Saint-Germain
Jeffrey Bruma PSV
Jetro Willems PSV
Joël Veltman Ajax
Ricardo van Rhijn Ajax
Sven van Beek Feyenoord
Bruno Martins Indi FC Porto
MIDDENVELD
Jordy Clasie Feyenoord
Wesley Sneijder Galatasaray
Georginio Wijnaldum PSV
Ibrahim Afellay Olympiakos Piraeus
Nigel de Jong AC Milan
Memphis Depay PSV
AANVAL
Luciano Narsingh PSV
Luuk de Jong PSV
Arjen Robben Bayern München
Bas Dost VfL Wolfsburg
Quincy Promes Spartak Moskou
Eljero Elia Southampton
Klaas-Jan Huntelaar Schalke 04

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl