NOS Nieuws

Beelden miljoenenroof Berlijns warenhuis

Beelden miljoenenroof Berlijnse luxe warenhuis

Vijf mannen met bivakmutsen bestormden in de drukke kerstperiode het Berlijnse luxe warenhuis Kaufhaus des Westens (KaDeWe) en ontsnapten met een miljoenenbuit. Ondanks tientallen getuigen en duidelijke bewakingsbeelden zijn de daders nog steeds niet gepakt. In de hoop op een doorbraak, heeft de politie de beelden nu vrijgegeven.

Het is 20 december, de laatste zaterdag voor Kerst. Om 10.20 uur stopt een donkere Audi A4 Avant bij een zij-ingang van het KaDeWe, het bekende luxe warenhuis waar ook veel toeristen rondlopen. Vijf mannen springen uit de auto, gaan naar binnen en spuiten traangas in het rond. Klanten krijgen de kans weg te komen. Eén personeelslid krijgt een wapen op zijn hoofd. Later moeten 16 mensen worden behandeld vanwege het traangas.

Miljoenenbuit

Vervolgens beginnen de vijf met bijlen en ijzeren staven vitrines kapot te slaan. Ze vullen hun tassen met een buit ter waarde van ongeveer 1,5 miljoen euro. Onder meer horloges van Rolex en Chopard. Op een teken van één van de vijf gaan ze er na een paar minuten alweer vandoor. Ze spuiten opnieuw traangas in het rond, mogelijk om achtervolgers te hinderen. En tot op heden ontbreekt elk spoor.

Met ijzeren staven en bijlen hakken de overvallers in op vitrines

Buiten stappen ze in de auto en rijden weg, dwars over de altijd drukke Wittenbergplatz in hartje West-Berlijn. Zowel in het warenhuis als buiten op straat hebben tientallen mensen de bende gezien. Toch ontbreekt nog ieder spoor. Met de vrijgave van de bewakingsbeelden wordt gehoopt op nieuwe tips waarmee de bende alsnog kan worden gepakt.

Na enkele minuten gaan ze er vandoor met de miljoenenbuit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl