Cristiano Ronaldo verbijt zijn teleurstelling in het Champions League-duel met Schalke 04
NOS Voetbal

Cristiano Ronaldo praat niet meer met pers

Het was een opvallend beeld gisteravond in Santiago Bernabeu. Na een knotsgekke wedstrijd ontsnapte Real Madrid tegen Schalke 04 op het nippertje aan de uitschakeling in de Champions League, maar de 4-3 nederlaag in eigen huis zorgde wel voor hevige teleurstelling bij het thuispubliek.

Stervoetballer Cristiano Ronaldo moest na de wedstrijd zelfs door aanvoerder Iker Casillas gemaand worden om niet direct de spelerstunnel op te zoeken. Na afloop weigerde de Portugees de pers te woord te staan, op een opvallende boodschap na: "Ik praat niet meer tot het einde van het seizoen."

Mijlpalen

De avond had heel anders kunnen verlopen voor de Wereldvoetballer van het Jaar. Met twee treffers tegen Schalke onttroonde hij Raùl als topscorer aller tijden in alle Europese competities. Ronaldo staat inmiddels op 78 treffers, Raùl kwam in zijn loopbaan bij Real Madrid en Schalke tot 77. In de Champions League kwam Ronaldo bovendien op gelijke hoogte met Lionel Messi. Beiden hebben nu 75 goals achter hun naam.

Mede dankzij twee doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar bezorgde Schalke 04 de Spanjaarden de eerste Europese thuisnederlaag in bijna vier jaar tijd. In geval van een zege zou Real Madrid een record hebben gevestigd met elf opeenvolgende overwinningen in de Champions League.

Crisis

In plaats daarvan dreigt De Koninklijke, die ook in de Primera Divisíon al twee duels niet meer wist te winnen, in een sfeer van crisis te belanden. In tegenstelling tot Ronaldo draaide trainer Carlo Ancelotti niet om de hete brij heen: "Dit is niet goed voor het imago van de club en de supporters hadden helemaal gelijk met hun fluitconcert."

Ancelotti biedt excuses aan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl