McDonald's rolt rustig de crisis door.
NOS Nieuws

McDonald's: meer klanten, meer omzet

McDonald's Nederland heeft vorig jaar meer hamburgers verkocht. De omzet steeg met 1,1 procent tot 652 miljoen euro. Ook het aantal klanten steeg, namelijk met 2 procent. Het bedrijf ligt op koers met het realiseren van 1200 nieuwe banen in drie jaar tijd. De keten opende in de afgelopen twee jaar elf nieuwe restaurants, in 2015 komen er weer vier bij.

"Het is een mooi resultaat", zegt directeur Jo Sempels. "De toename van de omzet en het aantal gasten is vooral te danken aan de opening van nieuwe restaurants en de inzet van voordeelacties." Ook het uitgebreide ontbijtassortiment zorgt maandelijks voor 40.000 extra gasten in de ochtend.

Bediening

McDonald's Nederland investeerde, samen met de franchisers, in totaal 48 miljoen euro in nieuwe en bestaande restaurants. Het bedrijf introduceert ook een nieuwe manier van werken. Zo neemt McDonald's een proef met bediening. Het personeel brengt dan de bestelling naar de tafel waar de gasten zitten. Als de bezoekers razend enthousiast reageren, zou de hamburgerketen die service willen uitbreiden naar andere restaurants.

Sempels: "Ook maken wij het product klaar nadat de gast het heeft besteld. En mobiel bestellen en mobiel betalen wordt mogelijk." Voorts wil McDonald's meer variatie aanbrengen, bijvoorbeeld een hamburger met een glutenvrij broodje.

Weet wat je eet

De topman constateert dat steeds meer consumenten willen weten waar het eten vandaan komt. "Het vraagt van ons om voortdurend te blijven vertellen over de herkomst en kwaliteit van onze producten en ingrediënten. Dat doen we inmiddels al enkele jaren en we blijven dat nadrukkelijk doen."

McDonald's heeft momenteel 241 restaurants in Nederland met ruim 17.000 medewerkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl