Politie bij de monstertruck die in Haaksbergen op het publiek inreed
NOS Nieuws

'Gevoelloos en schandalig van gemeente Haaksbergen'

De advocaat van de slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, Ruurd van Eck, is woedend op burgemeester Gerritsen. Zowel vanwege het besluit om de vergunning die is verleend achteraf goed te keuren en daarmee tegen het advies van de bezwaarcommissie in te gaan, als de manier waarop het besluit naar buiten is gebracht.

Advocaat Van Eck namens de nabestaanden.

De bezwaarcommissie oordeelde ​vorige maand dat er nooit een vergunning gegeven had mogen worden voor de monstertruckshow, omdat het te gevaarlijk zou zijn. De gemeente oordeelt nu dat er bij de verstrekking van die vergunning geen fouten zijn gemaakt.

"Kennelijk is de burgemeester de enige persoon die 10 meter afstand en het neerzetten van dranghekken voldoende acht, alsof het een majorette-voorstelling was", zegt Van Eck in het NOS Radio 1 Journaal.

Uit de media

Van Eck wil het besluit eerst goed bestuderen, voordat hij verder inhoudelijk reageert. Dat is meteen het tweede bezwaar van de advocaat, die zich nog niet inhoudelijk in het besluit heeft verdiept, omdat hij het nieuws uit de media moest vernemen.

"Ik werd om half 7 door uw collega uit mijn bed gebeld. Toen ik gisteravond om 12 uur mijn bed opzocht, was er nog niets bekend", zegt van Eck. "Het spat nu ineens hier in Haaksbergen van het internet af. Mijn collega probeert nu onze cliënten te bereiken in de hoop ze te bereiken voordat ze de radio aanzetten."

Ongeluk Haaksbergen

"Ik vind het gevoelloos dat de gemeente dit besluit eerst aan de pers bekendmaakt, wetende dat ze het gisteren op de post hebben gedaan en dat de post op een kantoor dus op zijn vroegst rond half 9 wordt gelezen. Toch sta ik om 6 uur al de radio te woord. Mijn cliënten horen het dus via de radio en niet van ons. Ze hadden ons ook gisteren kunnen bellen. Schandalig."

Wel op de hoogte

De gemeente ontkent dat ze de betrokken partijen niet eerder op de hoogte heeft gebracht. "Er is juist alles aan gedaan om daarvoor te zorgen", zegt gemeentewoordvoerder Danny de Vries. "Dat we niets hebben laten weten, is zijn woord tegen ons woord. Je zou er bijna geërgerd van raken dat dit gezegd wordt door die advocaten."

Het is zijn woord tegen ons woord. We hebben de nabestaanden wél op de hoogte gebracht.

Danny de Vries, gemeentewoordvoerder Haaksbergen

"Het kan zijn dat er nabestaanden zijn die het per ongeluk in de krant moesten lezen, maar ze hebben de beslissing in de mailbox zitten", zegt De Vries. "Als gemeente heb je geen direct contact met de nabestaanden. Dat gaat via familierechercheurs. Daar kan wat vertraging optreden. Dat kan ik niet uitsluiten."

Beroep

Advocaat Van Eck noemt de gang van zaken niettemin "onthutsend" voor de slachtoffers. Mogelijk gaan ze in beroep tegen het besluit van de burgemeester. "Dat wil ik eerst met mijn cliënten overleggen", zegt Van Eck. "Maar ik denk dat zij zeker in beroep zullen gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl