Norbert Keulen
NOS Voetbal

Verzorger Roda JC verliest wel haren, niet zijn streken

Ze zijn een zeldzaamheid geworden. Mannen die voor dag en dauw op de club zijn en 's avonds laat het licht uitdoen. Cultuurbewakers worden ze genoemd. Ze gaan voor hun club door het vuur; luisterend oor voor spelers, hondstrouw, fanatiek. Soms iets te fanatiek.

Woensdag schorste de KNVB Norbert Keulen, verzorger van Roda JC, voor vier wedstrijden. Het clubicoon misdroeg zich tijdens de rust van het duel met De Graafschap. Zo zou hij de vierde official hebben bedreigd. Keulen mag de komende vier wedstrijden niet op de bank zitten bij de Limburgers. Sterker, hij mag voor en tijdens de wedstrijden niet eens bij de spelersgroep in de buurt komen.

Dat is erger, want de spelers zijn alles voor hem. 'Noppie' - voor intimi - is al veertig jaar verbonden aan de club uit Kerkrade. In de loop der jaren is Keulen zijn markante snor kwijtgeraakt, maar niet zijn streken. Een bloemlezing.

Norbert Keulen (geheel rechts) als verzorger bij Roda JC in het seizoen 1979/1980.

Oktober 1976 - Keulen is amper een jaar in dienst bij Roda JC of hij heeft al een schorsing op zijn naam. Een Europese schorsing nog wel. Die sanctie dankt de verzorger aan een actie in het Europa Cup II-duel met Anderlecht. Hij betrad zonder toestemming het speelveld. Mag niet, één wedstrijd schorsing.

September 1994 - De tuchtcommissie van de KNVB schorst Keulen voor een wedstrijd nadat hij in Waalwijk tegen RKC (1-1) beledigende teksten geuit heeft.

April 2008 - Keulen wordt voor één duel geschorst nadat hij in het duel met NEC samen met trainer Raymond Atteveld woedend het veld inliep na de uitsluiting van Roda JC-speler Cheick Tioté. Beiden werden naar de tribune verwezen. Keulen kreeg een schorsing van één duel en een boete van 250 euro.

Maart 2009 - Keulen is het niet eens met de arbitrage in de bekerwedstrijd tegen FC Volendam. Hij wordt door Kevin Blom naar de tribune gestuurd. Keulen komt eraf met een berisping.

Februari 2010 - In de Arena wordt Roda JC ernstig tekortgedaan als Ajax voor de tweede keer een strafschop mag nemen. Tenminste, dat vinden ze op de bank van de Limburgers. In het tumult gaat René Trost, destijds nog assistent-trainer van Roda JC, tekeer tegen scheidsrechter Bas Nijhuis. 'Noppie' staat de huidige hoofdtrainer natuurlijk bij. Trost krijgt vier wedstrijden aan de broek. Keulen één.

Maart 2015 - In zijn veertigste en laatste seizoen bij 'De Koempels' - en zijn eerste op het één na hoogste niveau - loopt Keulen tegen de grootste schorsing aan in zijn lange loopbaan. Vier wedstrijden moet hij toekijken.

Donderdag wordt 'Noppie' 71 jaar oud. Op trainingscomplex Kaalheide zal ongetwijfeld de vlaai aangesneden worden. Schorsing of geen schorsing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl