Silvio Berlusconi
NOS Nieuws

Berlusconi vrijuit voor seks met minderjarige prostituee

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi (78) is ook door het Hof van Cassatie vrijgesproken van het hebben van betaalde seks met een minderjarige. Ook de aanklacht dat hij zijn invloed gebruikte om haar uit een politiecel te krijgen is door de rechters verworpen. Hoe de rechters tot hun oordeel kwamen is nog onduidelijk, de motivering van het vonnis volgt later.

De zaak draaide om de vraag of Berlusconi wist of de prostituee Ruby, met wie hij seks had op zogeheten bunga-bungafeestjes, minderjarig was. Volgens het OM kon dat niet anders, omdat Berlusconi's naaste medewerkers wisten dat het meisje dat vele nachten op zijn landgoed bij Milaan doorbracht 17 jaar oud was. Berlusconi beweert dat het meisje over haar leeftijd had gelogen en dat hij boos tegen haar was uitgevallen toen hij daarachter was gekomen.

Machtsmisbruik

De oud-premier is ook vrijgesproken van machtsmisbruik. Toen het meisje een keer was opgepakt voor diefstal belde hij persoonlijk met het politiebureau om haar vrij te krijgen. De dienstdoende commandant zei dat hij niet tegen die druk bestand was geweest en liet haar gaan.

Berlusconi zei daarover dat hij geen dreigementen had geuit en dat hij alleen had gebeld om een diplomatieke rel te voorkomen; het meisje zou verre familie van Hosni Mubarak zijn geweest, de toenmalige president van Egypte.

Veroordeeld

In eerste aanleg was Berlusconi wel schuldig bevonden en tot een gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld en een levenslang verbod op het uitoefenen van een publieke bestuurlijke functie. In hoger beroep werd hij vrijgesproken, het OM ging daarna in cassatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl