NOS Sport

Van der Garde: ben fit en erg sterk

Van der Garde: ben fit en sterk

"Ik ben heel fit en erg sterk. Ik kijk ernaar uit om terug te keren bij het team. We gaan ons best doen voor dit weekend." Als het aan Giedo van der Garde ligt, start hij zondag 'gewoon' voor Sauber in de eerste Formule 1-race van dit jaar in Melbourne.

Van der Garde dwong via een rechtszaak een racestoeltje af voor dit seizoen, maar voorziet geen problemen in zijn relatie met Sauber. "Ik heb nog steeds een goede verstandhouding met het team. Ik heb zin om te racen."

We kunnen de veiligheid van ons team of van andere rijders niet riskeren door een onvoorbereide coureur op te stellen.

Monisha Kaltenborn, teambaas van Sauber

"Ik ben ook naar Australië gekomen om te racen, dat is het doel. Ik ben blij met de uitspraak. Ik wist dat we een sterke zaak hadden. Ik ga nu met mijn advocaat om de tafel over de vraag: hoe nu verder?"

En die advocaat, Tom Clarke, voegde daaraan toe: "Meneer Van der Garde wil met het team om tafel, zodat zijn racestoeltje in orde kan worden gemaakt."

Sauber heeft tijd nodig

Bij Sauber heerst er uit veiligheidsoverwegingen grote twijfel of Van der Garde wel moet racen. "We kunnen de veiligheid van ons team of van andere rijders niet riskeren door een onvoorbereide coureur op te stellen", aldus teambaas Monisha Kaltenborn.

"We zijn erg teleurgesteld over de uitkomst van de zaak. We hebben tijd nodig om de betekenis en de reikwijdte ervan in te schatten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl